Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Είσαι εδώ ακόμα…

Της Μελίνας Αμανατίδου

Οι μέρες κάθε χρόνο πλησιάζουν, ενώ τα χρόνια κάθε χρόνο μακραίνουν… Κι ενώ τα χρόνια μακραίνουν, εσύ δεν καταφέρνεις ποτέ να «μακρύνεις» από τη σκέψη μου.

Κάπου ανάμεσα σε όλη τη ρουτίνα και το τρέξιμο, κάπου ανάμεσα σε έναν εφιάλτη και ένα όνειρο, κάπου ανάμεσα σε ένα μαγαζί που γλεντούσα και σε ένα τραγούδι που έπαιξε εκεί, κάπου εκεί είσαι ακόμα και σε βλέπω μέσα στο μυαλό μου.

Είσαι εδώ, ενώ τα χρόνια μακραίνουν και είσαι πάντα με την ίδια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά για αυτήν που ήσουν και πικρή για αυτήν που άφησες, όταν έφυγες…

Αλλά τελικά είσαι εδώ.

Κράτησα τη μορφή, τη μυρωδιά, τις εκφράσεις, τις απόψεις, τους τσακωμούς, το γέλιο, τις συγκινήσεις, τα μυστικά μας. Αυτά είναι λίγα, σίγουρα κράτησα πολλά περισσότερα, αλλά δεν ξέρω να τα γράψω. Δεν είναι κανείς άλλος ανάμεσά μας, όταν είσαι εδώ.

Άκουσα το τραγούδι που έπαιξε στο μπουζούκι και ένιωσα τα μάτια μου να θέλουν να λερώσουν τη λίμνη που πίνεις νερό τα βράδια. Δεν ήθελα να σε αφήσω διψασμένη* και γύρισα τα δάκρυα πίσω, ακούγοντας απλώς το τραγούδι μέχρι τον τελευταίο στίχο. Άκουγα τη φωνή σου και όχι του τραγουδιστή. Το τραγούδι τελείωσε, εγώ χαμογέλασα και εσύ έκανες λίγο πιο πίσω. Ήταν ωραία, γιατί ήσουν εκεί μαζί μου.

Οι μέρες πλησιάζουν και είσαι εδώ περισσότερο. Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες είσαι πάλι εδώ, απλώς πιο έντονα. Δε με πειράζει πλέον, γιατί είσαι εδώ κάθε φορά που θα ακούσω το ίδιο τραγούδι, κάθε φορά που θα θυμηθώ τη φωνή σου, κάθε φορά που θα θυμηθώ τα χέρια σου.

Όσο τα θυμάμαι αυτά, για μένα θα είσαι εδώ.

 

*  Ένας θρύλος λέει ότι, δεν κάνει να κλαις το βράδυ για τους ανθρώπους που έχεις χάσει – γιατί τότε γίνεται το «κακό»- γιατί λερώνεις με το κλάμα σου την πηγή που πίνουν νερό και φεύγουν διψασμένοι. Άρα; Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να αφήσω τους ανθρώπους μου διψασμένους, αν ισχύει. (throwback σε https://speakinkabout.com/2016/04/06/%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E/)

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s