Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Το Απαγορευμένο

 

Της ΨυχεδελΗας,

…το ταμπού, ο πειρασμός.

Αν ο καρπός του δέντρου της γνώσης δεν ήταν απαγορευμένος, θα έμπαινε η Εύα στο πειρασμό να το δοκιμάσει; Ή θα τον θεωρούσε έναν καρπό σαν όλους τους άλλους του κήπου της Εδέμ; Ήταν μήπως η συνθήκη της «απαγόρευσης» που τον έκανε τόσο… λαχταριστό; 

Ο άνθρωπος, ως γνήσιος απόγονος των Αδάμ και Εύα, επιθυμεί από τη φύση του το απαγορευμένο. Τον κατακόκκινο και ζουμερό απαγορευμένο καρπό της γνώσης. Σαγηνεύεται από την προσταγή του «Μη!», τον μαγνητίζει, τον έλκει. Όσο πιο απαγορευτική και ακατάλληλη κατάσταση, τόσο μεγαλύτερη και η (σαρκική) έλξη. 

Ποια είναι όμως, η απαγορευμένη έλξη;

Είναι εκείνη που νιώθεις ότι ξεπερνάς τα όρια, τις αρχές σου, όλες εκείνες τις συμβουλές και τους κανόνες που από μικρός/ή μαθαίνεις. Φοβάσαι. Τρέμεις μήπως κάποιος σας δει, σας καταλάβει, σας προδώσει (μήπως τελικά το απαγορευμένο, είναι και κρυφό;). Όταν δεν είστε μόνοι, προσέχετε μη σας προδώσουν τα βλέμματα, γιατί με αυτά μιλάτε. Γιατί φοβάστε να μιλήσετε, μη τυχόν και ξεστομίσετε κάτι.. ακατάλληλο.

Όλοι έχουν έναν τέτοιον έρωτα. Είτε πλατωνικό και μονόπλευρο, είτε έφαγες όλα τα μήλα του δέντρου και έφυγες. (ιφ γιου νοου γουατ α μιν, α;!). Δεν έχει μέση κατάσταση, όχι.

Εγώ θα πω μπράβο και στους δύο. Έχουν και οι δύο περιπτώσεις τη μαγεία τους. Σίγουρα εσύ που τα έφαγες τα μηλαράκια σου, ίσως σε έπιασε το στομάχι σου (ίσως και η καρδιά σου) και δεν είχες πολύ καλό τέλος. Αλλά τουλάχιστον έζησες τη μαγεία του απαγορευμένου. Και εσύ με τον Πλάτωνα, και ‘συ το έζησες, δε  λέω ! Ίσως με μία μαγεία λίγο διαφορετική, πιο παραμυθένια. Αντιστάθηκες στον πειρασμό και έφυγες με τη καρδιά σου στη θέση της.

Όλα αυτά τα θέλω, τα μη, τα πρέπει ή τα δε πρέπει, περνάν από το μυαλό σου το ένα μετά το άλλο με ταχύτητες φωτός. Παίζουν μπροστά στα μάτια σου σενάρια. Σενάρια πιθανά και απίθανα. Όλα όμως θα ήθελες να συμβούν. Θες και την ησυχία σου, θέλεις και τη ταραχή σου. Γιατί είσαι άνθρωπος. Δε μπορείς εύκολα να ελέγξεις τι θες και τι δε θες να νιώσεις. Τα συναισθήματα, δύσκολα τα διαχειρίζεσαι. Τα συναισθήματα δεν είναι, μία κίνηση, δεν είναι κάτι τόσο απλό.

«Μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου στα πράγματα που δε θέλεις να δεις, δε μπορείς όμως να τα κλείσεις στα πράγματα που δε θέλεις να νιώσεις». 

Είναι το μυστικό σας. Ένα μυστικό που κρύβεται πίσω από απλές κινήσεις, ένα νεύμα, κάποιο βλέμμα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Για πόσο μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου κλειστά;

 

 

 

delipalta_e
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s