Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Τίνος είσαι εσύ;

Της Μελίνας Αμανατίδου

Πάρε ένα χαρτί και βάλε στη μέση μία τελεία. Η τελεία αυτή είσαι εσύ. Γύρω από την τελεία, ξεκίνα να σχεδιάζεις κύκλους, όσο πιο κοντά σου ο κύκλος, τόσο πιο κοντά σε σένα οι άνθρωποι που αντιστοιχούν σε αυτόν.

Για να το κάνω πιο «λιανά»… Έχεις τον κύκλο της οικογένειας σου, τον κύκλο των κολλητών σου, των φίλων σου, των ξεχασμένων φίλων σου, που κανονίζεις για καφέ και δεν πας ποτέ-απλά το λες, για να το πεις-, τον κύκλο των φίλων των φίλων σου, τον κύκλο με αυτούς που σε πάνε και αυτούς που δεν σε πάνε, τον κύκλο με τους γείτονες, τον κύκλο με τους αστικατζήδες του ΟΑΣΘ- εγώ αυτόν τον κύκλο θα τον βάλλω πιο κοντά και από των γονιών μου- και πάει λέγοντας.

Αν δεν σου έφτασε το χαρτί πάρε κι άλλο.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των αγνώστων;

Βάλε μια τελεία σε κάποια άκρη του χαρτιού, αυτή θα είναι ένας άγνωστος χ. Δεν ξέρεις ποιος είναι, τι είναι, τι καπνό φουμάρει, δεν έχεις δει το φίλο του, για να καταλάβεις ποιος είναι, δεν ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια του, δεν ξέρεις τι κουμάσι είναι, τι φρούτο είναι. Εντάξει, νομίζω είναι αρκετά για μία άγνωστη τελεία στο χαρτί σου.

Αν η τελεία, λοιπόν, αυτή πλησιάσει και περιπλανηθεί τριγύρω σου, ίσως να γίνει πιο γνώριμη, ίσως και όχι. Αν δει την αλήθεια σου, ίσως να την αντέξει, ίσως να το βάλει στα πόδια. Αν το θελήσει ίσως να μπει σε κάποιον κύκλο, ίσως να γυρίσει πάλι στην άκρη του χαρτιού, εκεί που ήταν άγνωστη.

Πόσο περίπλοκο το έκανα;

Η γιαγιά στο χωριό μου, μάλλον θα έλυνε την υπόσταση της τελείας του αγνώστου χ, με ένα «Τίνος είσαι εσύ;».

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s