Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκθεση φωτογραφίας pair_ception // the joy of_

από την συντακτική ομάδα του speakink about

Γίνεται μια εικόνα να αποτυπώσει την χαρά; Την χαρά ακριβώς την στιγμή που συμβαίνει; Και είναι για όλους ίδια η χαρά; Μήπως την μετανιώνεις σε μερικά λεπτά; Μήπως μοιάζει τελείως άχαρη και ψυχρή αν δεν είσαι εσύ αυτός που την βιώνεις; Ή παραμένει εκεί τέλεια και πάντα αναζωογονητική;

Επίσης, γίνεται μια εικόνα να ορίσει τα ζευγάρια; Να εξηγήσει τα δίπολα, τα δίπτυχα και την ενότητα; Από τι πρέπει να αποτελείται ένα ζεύγος και πότε είναι απλά ένα ενιαίο σύνολο που ίσως να διαχωρίζεται υπόγεια και άρρητα στα δύο;

Η Φωτογραφική Λέσχη της Αρχιτεκτονικής Σχολής παρουσιάζει φωτογραφίες που συνομιλούν με αυτά τα ερωτήματα, αλλά και μεταξύ τους. Φωτογραφίες που μέσα από τα σχήματα, τα χρώματα και τις μορφές δίνουν απαντήσεις ή τελικά προκαλούν ακόμα περισσότερες ερωτήσεις.

Η ΦΛΑΣ είναι μια ομάδα ανοιχτή στην πόλη και το πανεπιστήμιο, μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη για την φωτογραφία και το ενδιαφέρον τους για αυτή. Ιδρύθηκε το 1993 από μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια ομάδα, ώστε να μπορούν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις. Έκτοτε τα μέλη ανανεώνονται κάθε χρόνο, από όλες πλέον τις σχολές του πανεπιστήμιου, και συνεχίζουν να δημιουργούν, να αναζητούν και να πειραματίζονται.

Κάθε Μάιο, λοιπόν, τα μέλη της -τα καινούργια, που βρίσκονται στην ομάδα έναν χρόνο και τα παλιά που έχουν μείνει λίγο ή πολύ παραπάνω- ετοιμάζουν μία έκθεση με δύο θέματα. Όπως φάνηκε και από τα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω, τα φετινά θέματα είναι η χαρά και η αναζήτησή της στα μικρά και τα μεγάλα πράγματα ή της στιγμές (the joy of_) και τα ζευγάρια με την κυριολεκτική ή τη μεταφορική τους σημασία (pair_ception).

Η έκθεση ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 11 Μαΐου στις 21:00, με ένα μεγάλο πάρτυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου. Μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 11 έως τις 7 με δωρεάν είσοδο στον εκθεσιακό χώρο της πτέρυγας της αρχιτεκτονικής στο πολυτεχνείο. Ακόμα, στον τοίχο θα σας περιμένει ένα χαρτί στο οποίο μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας ερμηνεία της χαράς ή τις μικρές στιγμές που την ζωντανεύουν.

[περισσότερες πληροφορίες στο event και στη σελίδα της ΦΛΑΣ στο facebook]

poster_2018_print

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s