Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε αυτήν που φεύγει, για λίγο.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Ο Σεπτέμβριος ποτέ δεν μου άρεσε σαν μήνας.

Για άλλους είναι η εποχή της ένταξης σε μια καινούρια, ή και παλιά, ρουτίνα και για κάποιους μιας νέας σχολικής χρονιάς. Για εμένα σίγουρα, ένας γεμάτος μήνας άγχος και υποχρεώσεις (πρωτότυπο).

Έναν τέτοιο μήνα λοιπόν, ή και μερικές μέρες πριν, έμαθα ότι φεύγει για λίγο εκείνη. Μαζί ήμασταν όταν ήρθε εκείνο το e-mail. Μαζί για την ακρίβεια, κλαίγαμε από χαρά σαν τις χαζές στην μέση του κέντρου. Γιατί μετά από τόσες προσευχές και παρακάλια σε κάθε ανώτατη δύναμη και Θεό, ένα όνειρό της πραγματοποιούνταν.

Η συνέχεια ήταν λίγο προβλέψιμη. Συζητήσεις για προετοιμασίες, τα αεροπορικά εισιτήρια,τις βαλίτσες, τα χοντρά, χειμωνιάτικα ρούχα και άλλα τόσα σχετικά και άσχετα.

Κι ενώ υπήρχε το συναίσθημα της χαράς και ο ενθουσιασμός, ήρθε και εκείνο της θλίψης. Εκείνης, που για κάποιο λόγο έρχεται μετά από την μεγάλη χαρά. Που δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Ήθελα πολύ να διώξω αυτή την αρνητική αίσθηση. Εκείνη πραγματοποιούσε ένα όνειρο, ήταν ευτυχισμένη και εγώ, η εγωίστρια, δεν ήθελα απλά να φύγει μακριά. Γιατί ποτέ άλλοτε δεν είχε φύγει ούτε τόσο μακριά, ούτε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για 15 ολόκληρα χρόνια.

Και γράφω τώρα αυτό το άρθρο, με ανάμεικτα ακόμα συναισθήματα, ψέμματα δεν θα πω, αλλά με μια σίγουρη σκέψη. Ότι την αγαπώ πολύ και θα ήθελα να γελά πάντα, όπως εκείνη την ημέρα που έμαθε πως φεύγει. Να πραγματοποιεί ότι σκαρώνει εκείνο το ποντιακό κεφάλι της και να μην ακούει κανέναν, όταν είναι τόσο σίγουρη.

Κι εν τέλει, (λέω δυνατά στην εγωιστική, κακή φωνή), γι’ αυτό υπάρχει και το Skype και οι αεροπορικές εταιρείες βρε παιδί μου!

 

 

 

koparani

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s