Μετάβαση στο περιεχόμενο

The seat is taken

Της Φάτα Μοργκάνα

 

Αυτό το άρθρο απευθύνεται στους αναβλητικούς αναγνώστες μας. [σημείωση: όπου «ιππότης» μπορείτε να αντικαταστήσετε με «πριγκίπισσα»]

 Όχι όμως σε αυτούς που αναβάλλουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να περάσουν από το ταχυδρομείο για να παραλάβουν κάποιο πακέτο, αλλά σε αυτούς που αναβάλλουν να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις σε ανθρώπους που θέλουν να έχουν στη ζωή τους.

Επειδή τα παραπάνω ακούγονται ίσως θεωρητικά και βαρετά, ακολουθεί μια μικρή ιστορία:

Μια φορά στα χίλια χρόνια γίνεται η αγάπη αιώνια συμβαίνει στη ζωή σου κάτι μαγικό. Όχι τόσο cool όσο τα κόλπα του Copperfield ή του Houdini, αλλά αρκετά μαγικό ώστε να σε βγάλει από τη σειρά σου και να σε κάνει να αισθανθείς πως έπιασες την καλή, πως βρήκες τον έρωτα (του μήνα ή της χρονιάς μικρή σημασία έχει).

Και ζεις τον έρωτα αυτόν στο φουλ, με κοιτάγματα βαθιά στα μάτια, ξενύχτια, τραγούδια στο πικάπ και ποιήματα -όλο το κλισέ πακέτο. Και μπαίνει κάποια στιγμή ο παράγοντας «δουλειά» στη μέση. Και στο όνομα της δουλειάς ο ρομαντικός ιππότης σου εξαφανίζεται. Και ξέρεις πως δεν λέει ψέματα, ξέρεις καλά πως δεν του αξίζει μια πάστα. Αλλά μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε. Κι εκεί που αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν άνοιξε η γη και τον κατάπιε, σου έρχεται e-mail πως είχε ένα ατύχημα και έπαθε μια μικρή διάσειση. Και έτσι καταπίνεις τη γλώσσα σου και λες λόγια της παρηγοριάς για περαστικά. Αλλά μετά εξαφανίζεται πάλι. Και βάζεις εσύ στον νου σου απαγωγές από εξωγήινους, στρατιωτικές επεμβάσεις ή ίσως μια νέα ισχυρή διάσειση που σε έσβησε από το μυαλό του. Αλλά απλά αυτός δεν έχει χρόνο για σένα.

Και στο μεταξύ μπαίνει κάποιος Άλλος στο προσκήνιο. Όχι πως ξέχασες τον μεγάλο έρωτα, αλλά είναι γνωστό πως ό,τι το αφήνεις σε αφήνει. Και ο Άλλος είναι τρυφερός, γλυκός, περιποιητικός, σε φροντίζει και σε νοιάζεται. Και αρχίζει μια πολύ ωραία ιστορία, που ενώ δεν ξέρεις τι τέλος θα έχει, είσαι έτοιμη να το ανακαλύψεις. Ζουζουνίζεις, πας ταξίδια, μαγειρεύεις με τον έρωτα και τα λοιπά και τα λοιπά.

Και μετά σου έρχεται μήνυμα από τον ιππότη με τη διάσειση.

(Η ιστορία μας θα μπορούσε να τελειώνει εδώ, αφήνοντας την συνέχεια στην φαντασία του αναγνώστη. Όμως στη ζωή πρέπει να παίρνουμε ορισμένες αποφάσεις που ξεπερνούν τη φαντασία, κι έτσι…)

Το μήνυμα αυτό μένει αναπάντητο. Ή, αν είσαι ιδιαίτερα ευγενική, γράφεις μια ακατάληπτη απάντηση που δεν αφήνει περιθώρια συνάντησης και βάζει πάγο στην ιστορία του κάστρου σας. Γιατί στη ζωή όλα είναι θέμα timing. Αν σηκωθείς από την καρέκλα σου και πας μια βόλτα, μην παραξενευτείς αν όταν γυρίσεις κάθεται κάποιος άλλος στη θέση σου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s