Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ιδανικό πρωινό

Της Θεοδώρας Απότα

Υπάρχουν πολλών ειδών πρωινά. Με παπλώματα, κουλούρια, φουσκωτά στρώματα, καφέδες, άβολα μαξιλάρια, χυμούς πορτοκάλι, τσιγάρα, ντους, χάπια, κρέμες ημέρας, λατέξ, κλάματα, φωνές, σιωπή, τρυπάνια σε τοίχους, βρισιές, αέρα κοπανιστό.

Το ιδανικό πρωινό: αυτό που περιλαμβάνει αποφάσεις. Αποφάσεις που υπέστησαν επεξεργασία πολλών νυχτών ή πρόχειρες και βιαστικές, λες και ντύνεσαι μισο-κοιμισμένος για να πας στη δουλειά. Μπορείς επισήμως να πεις καλημέρα όταν πια σερβιριστείς αυτά που αποφάσισες σε πορσελάνινα πιάτα ή τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο για το δρόμο. Κι ας είναι οκτώ το απόγευμα. Το πραγματικό ξεκίνημα της ημέρας έρχεται όταν το ορίσεις, παράλληλα με τις κινήσεις στις οποίες προβαίνεις για να βελτιώσεις έστω και ένα «τσικ» την ποιότητα της ζωής σου. Η αλλαγή πραγματοποιείται οποιαδήποτε ώρα και σηματοδοτεί το προσωπικό σου πρωινό.

Άλλωστε, για την αρνητικούρα δεν φταίνε οι δείκτες που άλλοτε σέρνονται κι άλλοτε τρέχουν λες και τους κυνηγάς, το ξυπνητήρι που ανέβαλλες ακούσια επτά φορές στη σειρά, αυτός που διπλοπάρκαρε στη μέση της Τσιμισκή, το μπλουζάκι που έπεσε στο μπαλκόνι του γείτονα, η τοξικότητα που πλανάται στον αέρα, ούτε η τηλεματική που καταρρέει στις στάσεις των λεωφορείων.

Φταίει που δεν πιστεύεις στην ανατολή του ηλίου. Όχι σε αυτή που λαμβάνει χώρα ενώ κοιμάσαι βαθιά αλλά σε αυτή που ενδεχομένως κρύβεται μέσα σου και τη σκεπάζεις με ό,τι πιο σκούρο βρίσκεις στη ντουλάπα.

*Photo by Dina Belenko

apota

3 σκέψεις σχετικά με το “Το ιδανικό πρωινό Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s