Μετάβαση στο περιεχόμενο

-αλγία

 

της Σταυρούλας Κοσκινά 

(Για  «αντίο» που έχουν γλυκό ήχο απροθυμίας, για το δεύτερο  συνθετικό της λέξης «νοσταλγία» )

Ήθελα να μπορώ να παγιδεύσω το χρόνο εκείνη την μέρα. Να τον κλείσω σε ένα μικρό κουτάκι, να το σφραγίσω και να το κοιτάω έτσι όπως θα «κείτεται» στο ράφι.

Δεν μπορούσα να το κάνω. Γι αυτό έβγαλα μια φωτογραφία. Ήθελα να γράψω την ανάμνηση μου από εκείνη την μέρα, γι αυτήν την φωτογραφία, αλλά όχι, θα το κρατήσω για εμάς. Για εμένα είσαι εσύ, εμείς και οι άλλοι. Εμείς στο φως. Τίποτα κρυφό μεταξύ μας, και τίποτα πασιφανές στους άλλους.

Δύο άνθρωποι παγιδευμένοι σε ένα κομμάτι χαρτί. Ή ίσως σε κάτι εκατομμύρια πίξελ. Δύο άνθρωποι, ο καθένας στο μικρόκοσμο του.  Κοντά ή ίσως όχι τόσο.

Δυο άνθρωποι με συναντήσεις σαν ατυχήματα στο δρόμο που περιμένουν να συμβούν.

Δυο άνθρωποι που μοιράστηκαν ένα ξύλινο παγκάκι και από τότε το σύμπαν τους τιμωρεί να κουβαλούν πάντα μαζί τους νοσταλγικά μια χρονοκάψουλα. Κομμένη σε κομμάτια, ώστε ο καθένας από τους δυο να την κουβαλάει μαζί του. Στην τσέπη, στην βαλίτσα. Μέσα σε μια κούτα, κάτω από το μαξιλάρι. Στο χέρι.

Μια φωτογραφία σκισμένη «βολικά» σε πολλά κομμάτια, σκορπισμένα, με ακρίβεια μοιρασμένα. Τα μισά στην επιφάνεια ενός μονού κρεβατιού που ονειρευόταν να είναι διπλό, τα άλλα μισά πάνω σε χάρτινες κούτες που ακόμα δεν έκλεισαν γιατί φοβούνται να αποχωρήσουν.

Κάπως έτσι λοιπόν είναι τώρα το μυαλό μου: σαν σκισμένες μικρές χρονοκάψουλες  πάνω σε φλωράλ  παπλώματα μονών κρεβατιών και μισάνοιχτες κούτες.

 

koskina

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s