Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

«Μια βόλτα στα μαγαζιά»

της Θεοδώρας Απότα

Μεγάλες φωτεινές επιγραφές με ποσοστά, αποκόμματα από διαφημιστικά φυλλάδια που απεικονίζουν προϊόντα πεταμένα στους δρόμους και αφίσες με τιμές και τεράστια γράμματα σημαίνουν ένα πράγμα. Εκπτώσεις.

Οι έμποροι αναμένουν άνοδο του τζίρου και οι καταναλωτές αναζητούν αυτό που ψάχνουν σε κατάλληλη τιμή. Όλοι ευχαριστημένοι. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων τα νούμερα λιγοστεύουν, ρούχα και αξεσουάρ απλώνονται στα πατώματα των καταστημάτων κι εν τέλει αγοράζονται όσα έχουν έκπτωση εβδομήντα τοις εκατό.

Σε ένα παραλληλισμό της αγοράς την περίοδο των εκπτώσεων με τη ζωή, θα μπορούσα να πω ότι βλέπω ανθρώπους να παρατηρούν τους άλλους αποκλειστικά και μόνο από τη βιτρίνα, να μοιράζουν εκείνοι φυλλάδια για τους εαυτούς τους και να μην ανοίγουν ποτέ τις πόρτες του καταστήματος. Στον αντίποδα, βλέπω κι εκείνους που δεν τους έχει μείνει άλλη υπομονή στο ράφι κι έχουν κουραστεί από τον κόσμο και τις μεγάλες ταμπέλες, καταλήγοντας να κλείνονται στα δοκιμαστήρια.

Το φθηνό είναι πάντοτε κακής ποιότητας; Τα ακριβά υλικά συνθέτουν το τέλειο; Δεν έχω απάντηση.

Ωστόσο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μη βρεθεί το κατάλληλο νούμερο, να σου πάρουν τη θέση στην ουρά για το ταμείο και το ρούχο να βγει ελαττωματικό. Τί θα κέρδιζες όμως αν δεν έβγαινες ποτέ μια βόλτα στα μαγαζιά; (ή στη ζωή…)

apota
Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “«Μια βόλτα στα μαγαζιά» Σχολιάστε

  1. Συνήθως το Black Friday πηγαίνει μην σου πω και ως τα Χριστούγεννα….. απλώς την πρώτη μέρα ότι είναι Trending items φεύγει. Άσε που σήμερα τa email μου έχουν ξεσκιστεί να λαμβάνουν emails……

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s