Μετάβαση στο περιεχόμενο

social media ενωμένα ποτέ νικημένα

Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

Την τελευταία κυρίως δεκαετία, η αυτοκρατορία των  social media έχει πάρει τρομακτικά τεράστιες διαστάσεις. Είναι ένα κύμα που έχει επηρεάσει την ζωή πολλών ανθρώπων διαφόρων ηλικιών. Το κινητό αποτελεί πλέον μια  «σημαντική» προέκταση του χεριού, αφού μέσω αυτού μαθαίνεις τι story ανέβασε αυτή η κοπέλα που άρχισες να ακολουθείς εδώ και λίγες μέρες στο instagram, ποιος άλλαξε προφίλ στο facebook, εάν ο/η πρώην σου ανέβασε φωτογραφία με το νέο amore και αμέσως μετά ακολουθεί η επικοινωνία με τους διαδικτυακούς σου φίλους μέσω μηνυμάτων (επειδή θεωρείται πλέον ντεμοντέ να μιλάς και να συνεννοείσαι μέσω τηλεφώνου).

Ο εικονικός κόσμος των social media μπορεί πολύ εύκολα να σε παγιδεύσει μέσα του. Φαίνεται πιο ελκυστικός, πιο ιδανικός, πιο ανοιχτός, πιο ευχάριστος, πιο πιο πιο…

Και εδώ κάπου είναι το σημείο που πέφτεις στην παγίδα αγνοώντας ακόμα και τα βασικά χαρακτηριστικά της πραγματικής ζωής. Αρχικά, η δημιουργία φιλίας είναι μια σύνθετη διαδικασία, η οποία απαιτεί τον απαραίτητο χρόνο της, χρειάζεται να βασίζεται σε κοινές εμπειρίες με το άτομο που θεωρείς φίλο σου, στα γέλια και στα κλάματα που μοιράστηκες, εκείνα τα πραγματικά αισθήματα που σφράγισαν την σχέση σας και όχι τα emojis που κατακλύζουν τον εικονικό κόσμο σου. Έπειτα το πρώτο σου φιλί, εκείνο το βλέμμα και εκείνο το πολυπόθητο άγγιγμα που αντάλλαξες με εκείνον/εκείνη και τότε άρχισες να συνειδητοποιείς πως όντως υπάρχουν αμέτρητες πεταλούδες στο στομάχι σου ,δεν μπορούν να συγκριθούν σίγουρα με κανένα «reaction» που κατακλύζουν και αυτά με την σειρά τους τον εικονικό κόσμο.

Ναι, τα social media σίγουρα αποτελούν και θα αποτελούν  στο μέλλον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, αλλά εσύ είσαι αυτός που θα δώσει τις σωστές διαστάσεις που οφείλει να έχει. Σκέψου ότι ο κόσμος (τον αληθινό εννοώ) είναι εκεί έξω και σίγουρα δεν περιμένει ούτε λίγο ποτέ θα τελειώσεις να στέλνεις μηνύματα στο κινητό σου.

daskalopoulou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s