Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Κάνε το καλό και ρίξ΄το στο γιαλό

Της Κυριακής Κοπαράνη.

  Δίνεις αίμα εθελοντικά και δεν θα παραλείψεις να ενημερώσεις όλα σου τα social media.Ο χ, πολύ αγαπητός τραγουδιστής  στον κόσμο, μόλις δίνει συνέντευξη σε γνωστή εκπομπή και τον συγχαίρουν όλοι για τη δωρεά του στο γνωστό ίδρυμα για μικρά παιδιά. Εκείνος απλά χαμογελά περήφανα και σου λέει πως είναι χρέος όλων να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Κάθε μέρα, στην τηλεόραση, το ράδιο και φυσικά το Internet, γίνεται λόγος για τις έννοιες «εθελοντισμός» και «φιλανθρωπία». Δεν αντιλέγει κανείς πως σκοπός τους είναι να μας παροτρύνουν για να κάνουμε μια καλή πράξη, που θα βοηθήσει κάποιον που πραγματικά το έχει ανάγκη.

Αλλά αν το ξανασκεφτείς  καλύτερα, ίσως να αναρωτηθείς  γιατί τόσος ντόρος και διαφήμιση. Εννοώ, είσαι εθελοντής και εθελόντρια για τον καλό σκοπό που έχει η πραξη σου, σωστά; Το όφελος του συνανθρώπου σου και κανένα δικό σου.

Και σε πηγαίνω πάλι λίγο παραπάνω για να σε ρωτήσω. Ποιος ο λόγος ύπαρξης, λοιπόν αυτού του story στο Instagram και γιατί ο τραγουδιστής χ παρουσιάζεται στην δημοφιλέστερη εκπομπή για να μιλήσει για κάτι τόσο αυτονόητο, όπως μας το παρουσιάζει;

Μήπως, λέω εγώ τώρα, καμιά φορά υπάρχει και κάποιος απώτερος σκοπός;

Και χωρίς να συνεχίζω να θέτω μόνο ερωτήματα, θα πω ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να κρατάμε και κάποια τέτοια συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας για τους εαυτούς μας και να δίνουμε βάση στο σκοπό και όχι τόσο στην αυτοπροβολή. Το γνωστό » Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό.»

Ελπίζω να σε έπεισα λοιπόν, και την επόμενη φορά θα νιώσεις ακόμα πιο ωραία όταν δεν θα ανεβάσεις τίποτα, πουθενά.

koparani
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s