Μετάβαση στο περιεχόμενο

Last words

Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

Δύο-χιλιάδες-δέκα-οχτώ. Η χρονιά αυτή παίρνει τις τελευταίες της ανάσες πριν πει το οριστικό αντίο. Για μερικούς αυτό το αντίο μπορεί να συνοδεύεται με χαρά, ενθουσιασμό και αδιάκοπη αγωνία για τον νέο χρόνο, ενώ σε πολλούς άλλους (ανήκω και εγώ εδώ) αφήνει μια δόση πίκρας, ένα αναστεναγμό (το χαρακτηριστικό «ουυυφφ») επειδή κάποιες καταστάσεις δεν ήρθαν ούτε συνταίριασαν με τις προσδοκίες και τις ευχές της αρχής του έτους.

Η βίαιη πρόβλεψη του αύριο, η κραυγή παράδοσης σε δυσμενείς καταστάσεις, οι οποίες προκάλεσαν αμηχανία και ολίγον σφίξιμο, η τυφλή εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που έδιναν υποσχέσεις με εκείνο τον εύκολο τρόπο γι’ αυτούς, ο οποίος στα δικά σου μάτια φαινόταν τόσο αληθινός και ταυτόχρονα ελκυστικός, αυτές λοιπόν οι υποσχέσεις παραμένουν έως τώρα θαμμένες και παρατημένες κάπου βαθιά, σε ένα δάσος ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Όλα αυτά είναι κομμάτια του χρόνου που τελειώνει και δεν ανήκει ούτε ένα από αυτά στο παζλ που θα συναρμολογήσεις στο καινούργιο χρόνο.

Παράλληλα, η συνέχεια της αναζήτησης εκείνης της γραμμής που σε κάνει να «τρέμεις» από χαρά και ευτυχία, η επιτυχία της αποτυχίας, η τύχη που συμβάδισε μαζί σου και έφερε κοντά σου εκείνους τους ανθρώπους που σου χάρισαν ευλαβικά το χαμόγελο και την ζεστασιά τους, που σου στάθηκαν, που ήταν απλά εκεί. Όλα αυτά είναι δώρα του 2018, τα οποία εσύ πρέπει να τα κρατήσεις κοντά σου, να τα αγκαλιάσεις σφιχτά βαδίζοντας προς το νέο έτος.

Η δική μου ευχή : Θεώρησε τον εαυτό σου ως το αγαπημένο σου είδος μουσικής και διάλεξε τις πιο κατάλληλες και ταιριαστές νότες για την δική σου ιδανική μελωδία.

daskalopoulou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s