Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα πράγματα που κάνεις για την αγάπη.

του Δημήτρη Βέρρου 

 

Σου δίνω ένα σκηνικό. Είμαστε μαζί , ξαπλώνουμε στον καναπέ. Το μοναδικό φως είναι η τηλεόραση που παίζει κάτι αόριστο. Η μόνη πηγή θερμότητας είναι τα κορμιά μας, μια κουβέρτα και η φλόγα που νιώθουμε στο στήθος μας. Εύχομαι ο χρόνος να σταματούσε τώρα. Να μέναμε για πάντα σε αυτόν τον καναπέ, τα χείλη μας να μην χωρίζονταν ποτέ.

   Αλλά ξέρω πως δεν θα σταματήσει. Σε  λίγο θα πρέπει να φύγεις κι εγώ θα προσποιηθώ πως είμαι εντάξει με αυτή την επιλογή. Θα σου πω, τα λέμε και η πόρτα θα κλείσει ανάμεσά μας. Από την άλλη πλευρά, το πρόσωπό μου θα σκοτεινιάσει και θα περιμένω την επόμενη στιγμή που θα σε δω ξανά. Δεν μου αρέσει να είμαστε μακριά, αλλά το δέχομαι όπως δέχομαι τα κρύα αστεία σου και την παράξενη επιλογή ρούχων που σε κάνουν να μοιάζεις μοναδική.

   Η αλήθεια είναι ότι σε έχω συνηθίσει έτσι και δεν μπορώ να σε φανταστώ αλλιώς. Περνάω τόσο πολύ χρόνο μαζί σου που βλέπω πράγματα στην ζωή μου να αλλάζουν χωρίς να το καταλαβαίνω. Όπως αυτή η εμμονή σου με την υγιεινή διατροφή. Συνηθίζεις να μαγειρεύεις κάτι πράσινο και να αναλύεις τις θρεπτικές ουσίες του κάθε συστατικού ενώ εγώ κοιτάω δύσπιστα τα υλικά. Στην αρχή δεν ήθελα να δοκιμάσω τίποτα , αλλά τελικά με έπεισες και τώρα με στραβοκοιτάς κάθε φορά που προτείνω να παραγγείλουμε φαγητό. Με επηρεάζεις  χωρίς να το καταλαβαίνω και δεν κάνω κάτι για να αλλάξει αυτό. Πλέον δεν έχω πρόβλημα να βλέπω εκείνες τις χαζορομαντικές ταινίες με τα αναμενόμενα κλισέ, γιατί είναι κάτι που κάνουμε μαζί και αποκτά διαφορετική βαρύτητα. Είναι αυτό το χαμόγελο που φωτίζει το πρόσωπό σου. Γι’αυτό το κάνω. Θα δεχόμουν να κάνω και την πιο ευφάνταστη τρέλα σου , αν αυτό σε έκανε ευτυχισμένη. Γιατί ξέρω πως θα ήμουν κι εγώ ευτυχισμένος.

    Κάποιες φορές σκέφτομαι την φράση «Τα πράγματα που κάνεις για την αγάπη» και αναρωτιέμαι πως αξίζει να τα κάνεις αν είναι για τον σωστό άνθρωπο. Εκείνον τον άνθρωπο που κάνει την κάθε μέρα σου διαφορετική με τον τρόπο του. Γιατί η ζωή είναι μια περιπέτεια και πρέπει να την ζεις με τον σωστό άνθρωπο.

    Σήμερα σκέφτομαι να φάω υγιεινά.

Δεν μου αρέσει να τρώω υγιεινά.

 

verros

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s