Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελευθερία ή Θάνατος

Της Αθηνάς Κωνσταντίνου

[Έχει αρχίσει να βραδιάζει, βρίσκομαι σε κάποιο σπίτι και μου γίνεται η εξής ερώτηση: «Πες 3 πράγματα που σου αρέσουν, τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό». «Αρχικά, δεν μου αρέσει να με περιορίζουν, γι αυτό θα πω 2 πράγματα που μου αρέσουν. Μου αρέσει να είμαι ελεύθερη και να γράφω.»]

Μου αρέσει να είμαι «ελεύθερη» θα έπρεπε να γράψω καλύτερα. Δεν αναφέρομαι στη φυσική/ατομική κατάσταση ελευθερίας, στην οποία δεν βρίσκομαι υπό δουλεία. Θέλω το μυαλό μου να είναι ελεύθερο, να μην με κρατάει τίποτα πίσω, να μην έχω δεύτερες σκέψεις, αμφιβολίες και ενοχές, να μην μου θέτουν περιορισμούς και να ξέρω ότι σε κάθε κατάσταση θα μπορώ να δράσω κατά βούληση, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι σωστό/κατάλληλο/επιτρεπτό. Δεν μου αρέσει να νιώθω εγκλωβισμένη, κοινώς. (Παρόλο που πολλές φορές δεν έχω το σθένος να βγω από μία τέτοια κατάσταση, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Μου αρέσει να γράφω, ή καλύτερα να μπορώ να εκφράσω γραπτά τα συναισθήματά μου. Να έχω την πηγαία ανάγκη να αποτυπώσω τις σκέψεις μου και ενίοτε την έμπνευση να κάνω τις λέξεις τέχνη. Να παρατηρώ μια εικόνα και να δημιουργώ μια ιστορία, να ακούω μουσική και να εντείνονται οι σκέψεις μου, όλα αυτά πάνω σε ένα χαρτί ή έστω στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή.

Πρόσφατα όμως κατάλαβα ότι δεν νιώθω ελεύθερη και έχω πολύ καιρό να γράψω κάτι.

Έτσι αποφάσισα να αντιστρέψω την κατάσταση και να γράψω κάτι γι αυτό.
Το κείμενο αυτό δεν έχει κάτι παραπάνω να πει από την προσωπική μου εξομολόγηση, αλλά έπρεπε κάπως να κάνω την αρχή. Τώρα γράφω πλέον τα συναισθήματά μου, κι ας μην είναι όλα θετικά, ακούω μουσική και όλο αυτό εντείνεται και γίνεται τέχνη στην οθόνη του υπολογιστή μου. Κάπως έτσι αρχίζω και νιώθω ελεύθερη.

Όλα παίρνουν και θέλουν το χρόνο τους.
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις και ας μην είναι τα καλύτερα, πιο σταθερά ή αξιοθαύμαστα βήματα που έχεις κάνει.
Μάθε να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου.

[Εσένα ποια 3 πράγματα σου αρέσουν περισσότερο;]

konstantinou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s