Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυριακές

του Δημήτρη Βέρρου

Μισώ τις Κυριακές.

 

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν ξύπνησα: Μισώ τις Κυριακές, περισσότερο από τις Δευτέρες. Σημάνουν το τέλος των πραγμάτων και ξέρεις πως δεν μου αρέσουν τα τέλη. Είναι οριστικά και συνήθως πονάνε. Αφήνουν μια αίσθηση εγκατάλειψης και πρέπει να βρεις έναν τρόπο να γεμίσεις το κενό.  

 

    Μισώ τις Κυριακές ,γιατί ο χρόνος μοιάζει να κινείται πιο αργά από το κανονικό. Λες και αυτή η μέρα θέλει να διαρκέσει λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες. Να κλέψει την δόξα τους. Δεν μπορώ να σου πω ότι με πιάνει μελαγχολία τις Κυριακές, γιατί τότε θα πρέπει να σου πω ότι σε θέλω εδώ κοντά μου. Δίπλα μου. Ξέρω ότι έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις. Ανήκεις στους ανθρώπους που απολαμβάνουν τις Κυριακές τους και δεν θέλεις να μπλεχτείς με το δικό μου σκοτάδι. Εγώ δεν έχω σηκωθεί ακόμα από το κρεβάτι. Τρέμω στην ιδέα του να το κάνω. Το σπίτι είναι ήσυχο και κρύο, μοιάζει αφιλόξενο χωρίς την παρουσία σου.Το κρεβάτι και η ζέστη του επουλώνουν τις πληγές μου. Είναι μια σκοτεινή μέρα αυτή για μένα. Μια μέρα κατάθλιψης και δεν έχω όρεξη να σηκωθώ. Τα παράθυρα είναι καλά σφραγισμένα και το δωμάτιο σκοτεινό. Ίσα που μπορώ να ακούσω την βροχή έξω να στάζει σε επιφάνειες. Ο αέρας θα μυρίζει νοτισμένο χώμα. Το αγαπημένο σου. 

 

    Μισώ τις Κυριακές και την νωθρότητά τους. Αλλά και πάλι, ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς αυτή την μέρα. Με χαμηλή μουσική που σου φέρνει αναμνήσεις. Με τον ήχο της βροχής και την αίσθηση του σεντονιού στο σώμα σου. Με την μυρωδιά του καπνού από το στριφτό τσιγάρο καθώς ανεβαίνει νωχελικά και χάνεται στο άπειρο. Με την συνοδεία ενός καλού βιβλίου που οι σελίδες του έχουν κιτρινίσει και οι άκρες είναι τσακισμένες από την πολύ χρήση του. Νομίζω έτσι μου αρέσουν οι Κυριακές. 

 

    Αλλά και πάλι, ποτέ δεν ήμουν τύπος που του άρεσαν τα τέλη. 

 

 

verros

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s