Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο;

Μπορεί για τους περισσότερους το γνωστό emoji του ροδάκινου να παραπέμπει στην κουλτούρα του sexting, ωστόσο φαίνεται πως αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος, καθώς ακόμη και τα emojis δείχνουν να αφουγκράζονται τις κοινωνικές εξελίξεις αποκτώντας μέχρι και γεωπολιτικές σημασίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Emojipedia, που ειδικεύεται στα emojis, από τη στιγμή που τα emojis έγιναν μέρος του online slang λεξιλογίου χρησιμοποιούνται κατά κόρον τόσο για sexting όσο και γενικότερα για chatting. Βέβαια, όσον αφορά το emoji με το ροδάκινο, η ιστορία του δε φαίνεται πως είναι αρκετά μακρόχρονη, καθώς μόλις το 2016 η Apple αποφάσισε να δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια οπτική, πιο ερωτική γι’ αυτό το φρούτο.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το emoji έχει αποκτήσει μια ολοκαίνουργια σημασία, η οποία μάλιστα απασχόλησε και το New York Magazine, που φιλοξένησε στο εξώφυλλό του ένα ροδάκινο. Μάλιστα, στο εξώφυλλο αυτό το περιοδικό παίζει με τις λέξεις peach (ροδάκινο) και impeachment (καταγγελία). Φυσικά, η καταγγελία αναφέρεται στον Τραμπ του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με διάφορα σκάνδαλα και νομικές αγωγές.

Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως σταδιακά το παραπάνω emoji μπαίνει σε μια «ελίτ» με emojis που εκφράζουν και πολιτικά μηνύματα, όπως είναι και το κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά βάση από τους Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Αμερικής.

Συνεπώς, αν και στο παρελθόν πάνω από το 50% των περιπτώσεων που αναφέρονταν στο emoji με το ροδάκινο παρέπεμπε στο ανθρώπινο σώμα ή στην έννοια του φύλου, σήμερα φαίνεται ότι τα ποσοστά αυτά αλλάζουν δίνοντας χώρο και στην πολιτική σημασία του συμβόλου.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s