Μετάβαση στο περιεχόμενο

υψηλές αποδόσεις

Της Δήμητρας Βαρβούτη

Νομίζω ότι αυτή η αμφισημία που εμφανίζεται διάχυτα στη ζωή είναι ακριβώς η ουσία της. [η οπτική γωνία] Όλα με ωθούν να πιστέψω ότι τελικά δεν έχει σημασία τι είναι αληθινό αλλά τι είναι αληθοφανές. Τι είναι ικανοί να αντιληφθούν οι πολλοί ως αλήθεια. Άλλωστε ποσό συχνά εκτιθόμαστε στην αλήθεια σήμερα;

Μερικές φορές η ζωή σου δίνει την απάντηση από μόνη της, αρκεί να μην βιαστείς να ρωτήσεις. Αρκεί να μην προσπεράσεις την απάντηση, επειδή δεν σου άρεσε. Αρκεί να μην υποβιβάσεις την αλήθεια, προσπαθώντας να την χωρέσεις στον μικρό εαυτό σου. Μην είσαι λίγος. Να είσαι πολύς, για να χωράς την αλήθεια όσο μεγάλη κι αν είναι. Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση.

Κάθε άνθρωπος που γεννιέται είναι μια νέα προσέγγιση της ζωής. Μια υπενθύμιση ότι η ζωή μπορεί να είναι και έτσι, όπως εκείνος, με την προϋπόθεση ότι μπορεί να μεγαλώσει ελεύθερα. Γεννιόμαστε με τόσες προδιαγραφές και ένα φορτίο. Όλες οι πιθανότητες ξανοίγονται μπροστά μας και εμείς, παρόλα αυτά, επιλέγουμε να γίνουμε αποτελέσματα και υψηλές αποδόσεις.

Αντί να γινόμαστε δρόμος ή σφοδρός άνεμος.

Επιλέγουμε να τσεκάρουμε κουτάκια, να εκπληρώνουμε λίστες και όνειρα άλλων. Επιλέγουμε να ζούμε τη ζωή μας εντός ενός τετραγώνου και να κρύβουμε ό,τι παραλείπει αυτό το τετράγωνο. Επιλέγουμε να γινόμαστε 24ωρες ιστορίες, βραχυπρόθεσμες δημοσιεύσεις και μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις με αντικείμενα και υλικά· αυτές είναι δεσμεύσεις. Οι άλλες, με ανθρώπους, με τα ζώα και τη φύση δεν είναι δεσμεύσεις, είναι συσχέτιση – είναι μετάβαση – είναι υπέρβαση του τετραγώνου.

 

varvouti

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s