Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτροφόρο χέλι «φωταγωγεί» χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ενυδρείο του Τενεσί

Από μία μάλλον ασυνήθιστη πηγή ενέργειας τροφοδοτείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός ενυδρείου στο Τένεσι: ένα ηλεκτροφόρο χέλι με ονοματεπώνυμο και λογαριασμό στο Twitter.

Το ηλεκτροφόρο χέλι, ονομάζεται Miguel Wattson και έχει τον δικό του λογαριασμό στο Twitter. Ένα ειδικό σύστημα που συνδέεται με τη δεξαμενή που βρίσκεται το ηλεκτροφόρο χέλι δίνει τη δυνατότητα στις φυσικές ηλεκτρικές εκκενώσεις του Miguel Wattson να τροφοδοτούν τα λαμπάκια σε ένα κοντινό δέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ενυδρείο. Ο Miguel Wattson δημιουργεί ηλεκτρικές εκκενώσεις χαμηλής τάσης όταν προσπαθεί να βρει τροφή. Αυτό μετατρέπεται σε μία γρήγορη αχνή αναλαμπή των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όταν το ηλεκτροφόρο χέλι τρέφεται ή για κάποιον λόγο είναι σε εγρήγορση τότε η λάμψη στα φώτα είναι ισχυρότερη.

Ο λογαριασμός που ο Miguel διατηρεί στο Twitter, «μεταφράζει» τις ηλεκτρικές εκκενώσεις σε αναρτήσεις χάρη σε μία εφεύρεση των φοιτητών του Τennessee Tech University. Σύμφωνα με τον Kevin Liska, διευθυντή του ερευνητικού κέντρου, οι φοιτητές συνδύασαν την ηλεκτρική μηχανολογία με τεχνολογίες επικοινωνίας ώστε να δώσουν φωνή στο χέλι. Ανάμεσα στις αναρτήσεις δημοσιεύθηκε και ένα βίντεο το οποίο δείχνει το δέντρο να φωταγωγείται από τον Miguel.

Το ενυδρείο εκτιμά ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ενισχύσει την εκτίμηση προς τα ηλεκτροφόρα χέλια τα οποία συχνά αντιμετωπίζονται με φόβο. Η τελετή φωταγώγησης του δέντρου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να βλέπουν το δέντρο να φωταγωγείται από το ηλεκτροφόρο χέλι μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Πηγή: lifo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s