Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εικόνα και ουσία

Της Μαρίας Δεμερτζή

Πρότυπα ομορφιάς. Πόσο αστείο! Ποιός θα σου υποδείξει τι είναι όμορφο και τι όχι; Ποιός δημιούργησε αυτή την πλάνη; Πώς την δεχτήκαμε οι υπόλοιποι; Γιατί μας φάνηκε ότι όντως έχει δίκιο; Πόσο εύκολα γινόμαστε θύματα; Πνιγόμαστε μέσα σε αυτές μας τις σκέψεις που μας απομακρύνουν από τον εαυτό μας. Γιατί; Γιατί δεν είμαστε απλώς ο εαυτός μας; Τι φοβόμαστε; Το διαφορετικό; (Πόσο κλισέ!) Έτσι κι αλλιώς όλοι είμαστε διαφορετικοί. (Τι μας είπες!)

Έχω πέσει κι εγώ στην παγίδα. Δεν θα υποκριθώ ότι συνέβη μόνο σε άλλους. Σκεφτόμουν πως θα ήταν να μοιάζω με τα πρότυπα, αν θα μπορούσα. Προσπάθησα κάποτε. Δεν τα κατάφερα, γιατί συνειδητοποίησα ότι με ξεχνάω έτσι.

Είναι περίεργο να προσπαθούμε να βάζουμε την ομορφιά σε καλούπια. Εξάλλου ο καθένας βρίσκει όμορφο κάτι άλλο απο εσένα. Είναι τελείως ανούσιο να θεωρούμε αυτό όμορφο και τίποτα άλλο. Η ομορφιά υπάρχει παντού γύρω μας. Μπορεί να μην βρίσκεται εξωτερικά ίσως, αλλά υπάρχει. Όμορφοι άνθρωποι. Πόσο σπουδαίο; Τι σημασία έχει που δεν μοιάζουν με τα πρότυπα της εποχής; Τι από τα δύο είναι σημαντικότερο; Διάλεξε!

demertzi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s